Everything you need, your courage, strength, compassion and love; everything you need is already within you.

DE 5 ultieme self-love tips voor pleasers


Ben jij een pleaser en wil jij het altijd anderen naar de zin maken, ookal gaat dit ten koste van jezelf? Ben je altijd bezig met hoe anderen zich voelen, fixen en oplossen voor een ander? Dan is het echt tijd dat je meer aan jezelf gaat denken en jezelf tijd, liefde en ruimte gunt. In dit blog deel ik DE ultieme self-love tips die ik toepas en waar ik nog steeds baat bij heb!

Lees verder

Wat er gebeurt als je gevoelens negeert en jezelf verloochent

Tijdens de verschillende coachingsessies die ik de afgelopen jaren heb gehad, kreeg ik veel inzichten in mezelf, mijn gedachten, overtuigingen en gedrag. Ik heb ook geleerd dat mijn sterke punten en valkuilen altijd samen gaan. Wanneer je namelijk te ver gaat in een kracht, wordt het een valkuil. En dat heb ik geweten….

Lees verder

Het belang van ruimte creëren en 5 manieren om dit toe te passen

In een van mijn yogalessen had onlangs als thema ‘creating space’. Voor mij één met meerdere betekenissen en interpretaties dus ik wilde hier graag een blog aan wijden voor wat meer diepgang.

Wat is ruimte (ook wel ether genoemd als we het over elementen hebben) precies? Je leest het in dit blog.

Lees verder

Hoe stress als 'sluipmoordernaar' in mijn systeem kroop

Als ik terugkijk op mijn leven de afgelopen 30 jaar met de kennis van nu en het (lichaams)bewustzijn dat ik de afgelopen jaren heb ontwikkeld, kan ik geen andere conclusie trekken dan dat mijn systeem (lichaam & geest) zich in een staat van chronische stress bevond. Ik was me hier niet van bewust en compleet afgesloten van mijn lichaam en daardoor niet in staat naar de fluisterende signalen te luisteren. Pas toen mijn systeem begon te schreeuwen kon ik niets anders dan luisteren.

Lees verder

Podcast; Luister naar de stem van de liefde

Waarom doen we soms dingen die we niet willen doen? Waarom hebben we kritiek op onszelf en andere om ons heen? Wat zorgt ervoor dat we vastzitten in patronen en hoe kunnen we die ombuigen? In deze podcast neem ik je mee om antwoorden te krijgen op deze vragen en uitleg over hoe je (weer) naar je innerlijke stem leert luisteren en kunt kiezen voor liefde in plaats van angst.


Deze podcast verscheen eerder op de website van De Bewustzijnschool

Je bent wat je denkt; de kracht van gedachten

Door welke bril je naar de wereld kijkt, zegt iets over je innerlijke staat. We hebben vaak een bepaalde mening of oordeel over dingen, mensen of gebeurtenissen in ons leven. Hoe je iets ervaart, voelt voor jou als ‘de waarheid’ vanuit jouw perspectief. Dat is super persoonlijk en heeft alles met jou te maken.

Lees verder

Waarom zelfliefde jouw belangrijkste verantwoordelijkheid is

Zelfliefde; het is een term die je misschien om de oren lijkt te vliegen waar je ook kijkt. Misschien spreekt het je aan en dompel je je onder in alles wat erover te lezen valt. Waarom snappen we de logica hiervan, geven we hier continu adviezen over aan anderen (guilty!) maar bedenken we honderden redenen om dit niet na te leven zodra het onszelf betreft? Ik brak hier mijn brein over en deel mijn filosofie in dit blog.

Lees verder